Sök
Stäng denna sökruta.
Sök
Stäng denna sökruta.

Vanliga Frågor & Svar

Ansikte

Du kan använda alla rengöringar runt ögonen, utom Clarifying cleanser. Var dock vaksam om det känns torrt. Det finns en speciell make up remover hos oss som är skonsammare för huden runt ögonen.

Vill du känna dig riktigt ren efter din rengöring, rekommenderar vi Purifying cleansing gel eller Opti light daily prep. Båda dessa rengöringar löddrar lite och ger en ren känsla.

Har du akne rekommenderas Clarifying cleanser. Den är bakteriedödande och innehåller Tea tree oil och Salicyl syra.

Toners

Är du torr i huden rekommenderar vi Soothing toning lotion. Den innehåller ingen alkohol utan är återfuktande och milt rengörande.

En toner tar bort de sista resterna av smutsen efter rengöringen. Återfuktar huden och gör att efterföljande produkter penetrerar lättare ner.

Om du känner dig oren, rekommenderar vi att du använder Moisture balance toner. Den har en antibakteriell funktion. Kan användas i hela ansiktet.

Masker

Om din hy känns torr rekommenderas Nattmasken Deep hydration. En fuktmask som du använder under din nattcreme och sover med. Använder du ett serum underst i din hudrutin, så får du den bästa effekten!

En mask som fungerar om din hy känns livlös är Bionic oxygen facial. Det är en “champagne”mask som bubblar på huden. Den ger lyster, syre och energi så du strålar efter applicering!

Purifying claymask är bra att använda om din hy känns oren. Det är en kylande mask som rengör på djupet. Låt den sitta 10 min. och tvätta av.

En ansiktsmask är idealisk att använda en gång i veckan. Fuktmasker kan man dock använda oftare vid behov.

Peeling

Att använda peeling är ett riktigt skönhetsknep. Den tar bort torrhet, döda hudceller och glåmighet. Den ökar cirkulationen i huden och gör att det du applicerar på huden efteråt penetrerar bättre.

En känslig hy kan också peelas. Alla hudtyper behöver peelas. Om du är känslig kan du gnugga varsamt eller bara låta peelingen ligga på huden då den innehåller enzymer och Aha.

En gång i veckan är lagom att peela för de flesta hudtyper.

Peeling ger definitivt mer lyster till din hy. Dessutom behövs fukt för att uppnå den perfekta lystern.

Dagcremer

En dagcreme är till för att skydda huden för alla påfrestningar som vi utsätts för under dagtid.

En SPF skyddar inte bara mot Uv strålning. Dagens skydd är fysikaliska. De ligger på ytan på huden och skyddar även mot datastrålning, mobilstrålning, luft föroreningar, air condition. därför rekommenderar vi en dagcreme med solskydd året runt.

Man bör alltid ha en dagcreme under sin make up. Den skyddar, vårdar och återfuktar huden.

Det går att använda din dagcreme även runt ögonen om du är ung. Runt 20 år. Annars rekommenderar vi alltid en specifik ögoncreme till den tunna, känsliga huden runt ögonen. Här visar sig våra ålderstecken först.

Nattcreme

Under natten, när vi sover jobbar kroppen och alla celler med att reparera och återhämta sig. Då är det viktigt att ha en nattcreme som som hjälper till att reparera, ge fukt och näring till cellerna.

 

Nattcremer jobbar mer med huden än en dagcreme, då dagcremer är mer anpassade till att skydda huden utifrån.

 

Man kan ha nattcremen nära ögonen, men det idealiska är alltid att ha en specifik ögoncreme anpassad för huden runt ögonen.

Serum

Serum används under sin dag eller/och sin nattcreme. De går ner djupare  än cremen och är ett kompliment till din hudvård.

Serum kan göra olika saker med din hud beroende på vad du vill uppnå för resultat. Det finns serum som ger fukt, , serum som är uppstramande, som verkar uppljusande på ojämn pigmentering med mera.

 

Dessa serum rekommenderas om du vill ha:
-Fukt- Vespera serum, Bionic tonic peel pads
-Anti age- Collagen serum, Vitamin C20 serum capsules, Total correct sculpt serum, Retinol serum
-Ojämn pigmentering- Optilight serum, Vitamin C20 serum capsules.

De flesta serum kan användas nära  ögonen men inte Retionol serumet.

Ögoncremer

Ögoncreme rekommenderas till alla kunder över 20 år. Huden runt ögonen är tunnare och känsligare än i övriga ansiktet. Här kommer uppkomsten av linjer allra först.

 

Brigtening bionic eye cream är bra att använda om du upplever att du är mörk runt ögonen.

De puffing eye serum är kylande och avsvällande. Används med fördel med en ögoncreme ovanpå.

En ögoncreme som jobbar på linjer och att förebygga ålderstecken är Age Reverse Eye contour.

Foundation/make up

En foundation kan användas för att jämna ut hudens struktur och utseende. Den kan dölja vissa skavanker. Exuviance Colour blend har en naturlig täckning, den är vårdande och innehåller SPF 20.

 

Det är mycket bättre kvalitet på dagens make up än förr. Köper du en foundation på en hudvårdssalong behöver du inte oroa dig för att huden proppas igen när du lägger din make up.

 

Foundation kan dölja flammigheter i huden och gör att din hud ser jämnare ut.

 

Concealer är mer täckande och idealisk att använda då du vill dölja något som syns extra mycket. Röda prickar, röda näsvingar, mörka partier runt ögon.

 

Kropp

Har du torra fötter finns Heel and elbow dry skin repair. Den reparerar den torra huden på fötter och armbågar och är mycket effektiv om du har självsprickor på dina hälar.

 

Retexturing treatment är en bodylotion som exfolierar bort den torra ytan på kroppen och samtidigt fyller på med fukt. Den är helt doftfri så den inte stör din favoritparfym.Ger garanterat ett lent resultat på din hy.

 

Det är också bra att peela huden om du känner dig torr. Använd Bionic  Body polishing Masque innan du duschar. Smörj huden efteråt med Retexturing treatment.

 

Mot celluliter och fettansamlingar på kroppen rekomenderas Body tone firming concentrate. Denna creme/gel appliceras lokalt där den behövs.

 

Sol

Alla våra dagcremer innehåller solskydd. Allt från SPF 20-50.
Sheer daily protector kan du använda ovanpå en annan dagcreme. Den skyddar din hy effektivt utan att täppa igen porer. Den har också en hög faktor +50.

Ingen creme med SPF av de vi säljer kommer ge “Mallorca acne” Kom in till oss om du vill ha råd och tips så guidar vi dig till rätt produkt.

 

Special

Bionic tonic peel pads är en “one of a kind” produkt. Den ger en fantastisk lyster, förbättrad struktur och fukt. De är perfekta att användas under din dagcreme istället för serum. Är du en “torris” lägger du ditt serum ovanpå innan dagcremen.