Sök
Stäng denna sökruta.
Sök
Stäng denna sökruta.

Microneedling

Du har kanske hört talas om microneedling och funderat på vad det egentligen är och hur effektiv behandlingen är. Kortfattat kan man säga att microneedling är: En dermaroller-procedur som använder små nålar för att pricka huden. Syftet med behandlingen är att generera ny kollagen och hudvävnad för mjukare, fastare och mer tonad hud. Microneedling används mest i ansiktet och kan behandla olika ärr, rynkor och stora porer.
Microneedling är en terapi som ökar hudens kollagenproduktion. Microneedling är även känd som mikronålning eller dermarolling och den är ett kosmetiskt ingrepp som innebär att huden  upprepade gånger punkteras med små sterila nålar.

Microneedling behandling 

Microneedling är en terapeutisk behandling som används för att behandla hudproblem genom att stimulera kollagenproduktionen. Detta genom att göra små mikrokanaler i huden. Behandlingen är även känd som en effektiv antiage behandling då Microneedling stimulerar kollagenproduktionen. Microneedling hjälper till att göra ärr av acne mindre synliga samt även  bristningar. Stimuleringen av kollagenproduktionen leder till att huden blir jämnare, fina linjer slätas ut och att huden blir mer motståndskraftig.
Efter microneedling läker din hud ganska snabbt genom att förnya vävnaden och i teorin bör du se resultat inom ett par veckor.

Microneedling i ett nötskal:

  • Microneedling är en metod där små nålar prickar huden.
  • Syftet med behandlingen är att generera nytt kollagen och hudvävnad för mjukare, fastare och mer tonad hud.
  • Microneedling används mest i ansiktet och kan behandla olika ärr, rynkor och stora porer.

 

Hur känns det efter microneedling behandlingen?

Huden kan vara lite irriterad och röd de de första dagarna efter en microneedling behandling. Det här är en naturlig reaktion på de små ”skador” som nålarna i huden åstadkommer. 
Microneedling orsakar kontrollerade mikroskador som stimulerar kroppens naturliga sårläkningsprocess, samtidigt som cellskador minimeras. Resultatet är en effektiv ombyggnad av ärrvävnad, samtidigt som hudens övergripande struktur hålls intakt.
Du ska helst vila efter behandlingen då huden är ”öppen” och känsligare direkt efteråt. Ingen makeup eller något som läggs på huden de första 24 tim efter. Dagen efter behandlingen går det bra att använda makeup . Din hud kommer också att vara mer känslig för solen, så solskyddsmedel är ett måste.

Hur säker är behandlingen?

Behandlingen är säker för personer med generellt god hälsa. Vi använder sterila serum under behandlingen så att du kan känna dig trygg. 

  • Microneedling inkräktar minimalt på huden och kräver ingen återhämtningstid
  • Microneedling anses säkert för de flesta som har en generell hälsa.
  • Förfarandet är inte säkert för personer som använder vissa akne mediciner eller för kvinnor som är gravida.

 

Microneedling som terapeutisk behandling för att stimulera huden är en behandling som blir mer och mer populär eftersom resultaten från behandlingen är så positiva. Vill du veta mera om microneedling så är du varmt välkommen att kontakta oss på info@carehudvard.com eller ringa oss på 031 – 12 10 13. Vill du boka tid gör du det enkelt via den här länken.